Maison Dudognon | Ένα από τα σπουδαιότερα Cognac για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την Σιγανός ΑΕ.


Απρ 30, 2017

Maison Dudognon
| COGNAC, FRANCE |

Η ιστορία της οικογένειας Dudognon ξεκινάει το 1776, όταν ασχολήθηκε για πρώτη φορά με την παραγωγή Cognac, στη μικρή πόλη Lignieres Sonneville στην καρδιά της Grand Champagne. Από το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και μετά, ο Raymond Dudognon ανέβασε θεαματικά τη φήμη του οίκου χάρη στην προσοχή στη λεπτομέρεια αλλά και την ελάχιστη δυνατή παρέμβαση στα αποστάγματά του.

Το οικογενειακό οινοποιείο σήμερα θεωρείται ένα από τα κορυφαία στην παραγωγή Cognac. Χρησιμοποιεί τέσσερα διαφορετικά σταφύλια ώστε να δώσει στο Cognac του όσο το δυνατόν πιο ζουμερό, φρουτώδη χαρακτήρα με οξύτητα, χαρακτηριστικό αρωματικό μπουκέτο και καθαρή έκφραση του terroir του. Το κάθε σταφύλι ζυμώνει και στη συνέχεια αποστάζεται ξεχωριστά από τα υπόλοιπα. Έτσι διασφαλίζεται ο απόλυτος έλεγχος στη διαδικασία παραγωγής. Η ζύμωση γίνεται με γηγενείς ζύμες, κάτι που συμβάλλει ακόμα περισσότερο την παραγωγή Cognac αντιπροσωπευτικά του terroir τους. 

 

  Η οικογένεια Dudognon είναι η μόνη πλέον που ακολουθεί μια από τις παλαιότερες μεθόδους απόσταξης στην παραγωγή Cognac, με καύση ξύλου και άνθρακα.

Το κάθε batch αρχικά μπαίνει σε νέα βαρέλια, όπου μένει εκεί για ένα διάστημα από έξι έως οκτώ μήνες και αφού κερδίσει σε χρώμα και άρωμα, μεταφέρετε σε παλαιότερα ώστε να έχει το χρόνο να “ξεκουραστεί” σε ένα πιο ουδέτερο περιβάλλον.

 “Cognac Dudognon Réserve Grande Champagne reflects the very core of Grande Champagne’s potential in its silky, layered glory.”  Wine Spectator

more info

why Maison Dudognon?
⋆ Παράγει Cognac τελείως διαφορετικά από τα υπόλοιπα μεγάλα σπίτια. Το eau de vie του φτιάχνεται από τα καλύτερα ιδιόκτητα αγροτεμάχια που πλαισιώνουν το οινοποιείο. Παλαιώνει στα μικρά κελάρια τους ενώ το ξύλο των βαρελιών τους αφήνεται να στεγνώσει με φυσικό τρόπο για τρία χρόνια.
⋆ Σε αντίθεση με πολλά άλλα μεγάλα Cognac, το Dudognon χρησιμοποιεί μόνο το νερό και όχι καραμελόχρωμα  από τις επιτρεπόμενες πρόσθετες ουσίες. Έτσι καταφέρνει να διατηρεί αναλλοίωτο το φωτεινό του χρώμα, τη φυσική γλυκύτητα του που προέρχεται από το φρούτο και την επίμονη επίγευσή που διαρκεί για ολόκληρα λεπτά μετά τη δοκιμή του.
⋆ Η διαδικασία της απόσταξης ελέγχεται 100% από ανθρώπινο χέρι και όχι από υπολογιστή.
⋆ Τα σταφύλια είναι οργανικής καλλιέργειας, από τους premier cru αμπελώνες που φημίζονται για την απίστευτη ένταση και τη γευστική διάρκειά τους.

Σημεία Πώλησης :

Αθήνα : Κάβα Mr Vertigo (Πλατεία Κολωνακίου)
Ηράκλειο Κρήτης : Wine Vintage Studio (Δημοκρατίας 93, Ηράκλειο)
Ρέθυμνο : Κάβα Siganos (Αρκαδίου 248, Ρέθυμνο)

Για Χονδρική διάθεση επικοινωνήστε μαζί μας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *