Vallée de la Loire


Δοκιμάζοντας κανείς τα κρασιά του Denis Jamain, απορρίπτει το χαρακτηρισμό που υπήρχε για την περιοχή του Reuilly: «Το Sancerre του φτωχού». Όλα ξεκίνησαν
το 1935, όταν ο παππούς του φύτεψε τα πρώτα αμπέλια. Ο Denis ανέλαβε το οινοποιείο το 1990 με την επιστροφή του από την Αμερική. Σήμερα, οι αμπελώνες
αγγίζουν τα 18 εκτάρια αλλά μόνο τα 3 από αυτά καλλιεργούνται με Pinot Gris , από το οποίο παράγει το πολύ ιδιαίτερο Reuilly Rosé . Αν και οινοποιεί
περισσότερο σε ανοξείδωτες δεξαμενές, ο Denis είναι υπερήφανος που για τα βαρέλια του χρησιμοποιεί δρυ από τα δέντρα που φύτεψε ο παππούς του λίγο έξω
από το Reuilly.