Jura


Σε μια άγνωστη, ακόμα και για τους winelovers, περιοχή ανάμεσα στη Βουργουνδία και την Ελβετία, λέξεις όπως Arbois και Savagnin παραμένουν «εξωτικές»ακόμα και για αυτούς που γνωρίζουν σημαντικά πράγματα για το γαλλικό κρασί. Για τους ένθερμους όμως οπαδούς των Jura wines ο Stéphane Tissot δε χρειάζεται συστάσεις. Καλλιεργεί βιοδυναμικά από το 2004 και παράγει 28 κρασιά, αριθμός μάλλον ασυνήθιστος για έναν «ταπεινό» οινοποιό του Jura. Παρόλο που το Pinot Noir και το Chardonnay καλλιεργούνται περισσότερο, η ερυθρή Trousseau και η λευκή Savagnin είναι τα ακατέργαστα διαμάντια του Stéphane. Απολαυστικά, food-friendly κρασιά με ισορροπία και σεβασμό στο terroir τους. Όσο για τα Chardonnay… έχουν χαρακτήρα και βάθος, ενώ τα Vin Jaune είναι η απάντηση των Γάλλων στα ξηρά Sherry.